Autodeel-startup Oscar verovert de regio: Een win-win voor zowel autobedrijven als klanten

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Deense startup Oscar Autoverhuur geeft de autoverhuurmarkt een frisse blik en het ziet er niet naar uit dat het snelheid verliest. Hoewel relatief nieuw, groeit de onderneming in sneltreinvaart en is in slechts twee jaar tijd bezweken tot de grootste autodeelbedrijf in Denemarken. Oscar bereidt zich voor om de Belgische markt te veroveren, met onder meer een locatie in Lievegem in samenwerking met Car Boutique.

Oscar, gestart in Denemarken, richt zich op de traditionele autoverhuurmarkt met een slimme omdraaiing. In plaats van dure autoverhuurvloten te bezitten en te beheren, stelt het nieuwe bedrijfsmodel autodealers in staat hun bestaande auto’s te gebruiken en te verhuren aan de klanten. Dit scheelt kosten en stelt Oscar in staat om lager geprijsde autoverhuur aan te bieden. 

Dit briljante idee biedt lokale ondernemers een extra inkomstenstroom door het verhuur van voertuigen die anders stilstaan. Deze kunnen hun “leenauto’s” zijn, lease-returns of auto’s die niet zo snel verkopen als verwacht. 

Bovendien stelt dit model Oscar in de positie om te floreren in gebieden waar traditionele autoverhuurbedrijven geen winst kunnen halen, zoals kleinere steden en afgelegen gebieden. Het is daarom geen verrassing dat Oscar in korte tijd meer dan 100 locaties heeft geopend in Nederland en meer dan 30 in België.

In haar filiaal in Lievegem, dat begin 2024 werd geopend, biedt Oscar al een brede selectie van voertuigen aan, variërend van personenauto’s tot bestelbusjes. 

De indrukwekkende groei van Oscar en haar innovatieve aanpak om de autoverhuurmarkt te verstoren, is in Denemarken al erkend. In 2021 en 2022 kende de Deense Kamer van Koophandel Oscar de prijs van “Beste E-commerce Startup” toe, waarmee het de eerste onderneming werd dat deze award twee keer in ontvangst mocht nemen. 

Met de opening van de nieuwe locatie in Lievegem zet Oscar een belangrijke stap in haar uitbreiding in België. Het blijft fascinerend om te zien hoe deze onderneming haar opmars zal voortzetten.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category